Ons verhaal

In 2009 is het idee van My24Service komen opborrelen. Ons moederbedrijf vond het niet meer van de tijd om de bedrijfsplanning via mail, sms en telefoon te communiceren naar de buitendienst. Om dit ‘’probleem’’ te verhelpen is er een team bestaande uit: planners, technische buitendienst, programmeurs en klanten bij elkaar gekomen. Zij hebben My24Service in het leven geroepen.

Door de jaren heen is ons systeem erg veranderd en door het blijven toevoegen van features, uitgegroeid tot een planningssysteem die geschikt is voor het optimaliseren van uw gehele bedrijfsproces. Hier zijn wij best een beetje trost op!

Vandaag de dag werkt My24Service met een gevarieerd team aan nieuwe features en ontwikkelingen. Een goed en succesvol planningssysteem staat volgens ons namelijk nooit stil. De nieuwe features en verbeteringen komen tot stand door de markt waarin wij opereren voortdurend te monitoren, maar ook door goed contact en nauwe samenwerking met onze gebruikers te onderhouden. Door deze manier van werken creëren wij een systeem die aansluit op de praktijk en voorkomen we dat het vol zit met toepassingen die niet functioneel zijn en de eenvoud uit het systeem halen.

Ons team

René Buitenhuis | Directeur

Mijn naam is René Buitenhuis. Eigenaar van onder andere My24Service en Stormy Support & Service. Vanuit Stormy Support & Service is My24Service ontstaan. Stormy heeft als primaire werkzaamheid het installeren, onderhouden en repareren van laad- en lossystemen. Wij hadden de wens om de buitendienst, maar ook de planners te voorzien van een systeem die het proces van het plannen tot en met het facturen inzichtelijk, snel en eenvoudig maakt. Deze doelstelling is met My24Service behaald. Ondanks de behaalde doelstelling zullen wij te allen tijde blijven innoveren en ontwikkelen, zodat er iedere dag meer organisaties de voordelen van ons systeem kunnen ondervinden.

Lars Welling | Projectmanager

Hi! Ik ben Lars, projectmanager bij My24Service. Sinds 2020 ben ik verantwoordelijk voor de optimalisatie van ons systeem en onze diensten. Dit houdt in dat ik veel contact heb met onze programmeur en klanten, en samen met hen My24Service naar een hoger level til. Procesoptimalisatie en klanttevredenheid zijn dan ook mijn drijfveren. Verder houd ik mij bezig met de marketing, oftewel de identiteit en kracht van My24Service met geschikte content naar buiten brengen. Dit alles doe ik met veel plezier.

Richard Jansen | Programmeur

Mijn naam is Richard Jansen. Sinds het ontstaan van My24Service in 2009 ben ik verantwoordelijk voor het technische gedeelte. De toepassing is inmiddels drie keer herschreven from scratch, en voldoet aan hedendaagse technologie en security. Omdat de (service)wereld continu in beweging is, is het belangrijk om bij te blijven en steeds te overwegen welke nieuwe ontwikkelingen toe te passen binnen My24Service.

Jordey Buitenhuis | Accountmanager

Na het succesvol behalen van mijn bachelor International Business & Management aan de Hogeschool van Amsterdam heb ik gelijk een mooie uitdaging gevonden als accountmanager bij My24Service. Mijn kerntaken zijn het onderhouden van klantrelaties en het uitbreiden van ons klantenbestand. Bij mij kunt u terecht met al uw vragen over het systeem en onze diensten. Kennis maken met My24Service? Ik vertel u graag meer onder het genot van een kop koffie.

NEEM CONTACT MET ONS OP

CONTACT